Δραστηριότητες

Home / Δραστηριότητες

Εβομαδιαίες Δραστηριότητες

Μουσικοκινητική αγωγή

Μέσα από το παιχνίδι, τα παιδιά εξοικειώνονται με τα στοιχεία της μουσικής και της κίνησης. Αφυπνίζοντας τις αισθήσεις τους, καλούνται να συμμετέχουν με δημιουργικό τρόπο, σε μια ομαδική δραστηριότητα που καθένας αντιλαμβάνεται τα ερεθίματα με το δικό του τρόπο.
Ήχοι, μελωδίες και ρυθμοί, φωνές αλλά και παύσεις, χορός και κίνηση στο χώρο συνθέτουν κάθε φορά ένα μουσικό ταξίδι σε ένα μαγικό κόσμο.
Με τη βοήθεια του πιάνου τραγουδούν αγαπημένα τραγούδια αλλά και δικές τους συνθέσεις που προκύπτουν μέσα από τους αυτοσχεδιασμούς των παιδιών.

Βασικοί συντελεστές στην δημιουργία είναι και τα μουσικά όργανα. Φιλοξενούμε και γνωρίζουμε πολλά από αυτά, παίζουμε συνοδεύοντας το τραγούδι μας και δημιουργώντας ηχοιστορίες αλλά και κατασκευάζουμε τα δικά τους αυτοσχέδια οργανάκια.

Θεατρικό παιχνίδι

Το θεατρικό παιχνίδι αποτελεί τρόπο έκφρασης λόγου και συναισθημάτων.
Τα παιδιά έχουν την δυνατότητα να ταυτιτούν με τους χαρακτήρες της ιστορίας και να βιώσουν τα συναισθήματά που νιώθουν μέσα από το ρόλο. Καλούνται χρησιμοποιόντας τη φαντασία τους να δημιουργήσουν τις δικές τους ιστορίες, καλλιεργώντας το λεξιλόγιό τους και να επέμβουν στην πλοκή, αναπτύσσοντας την κριτική τους σκέψη.
Είναι μια ευκαιρία να μαθούν να συνεργάζονται. Συνθέτουν τη δική τους ιστορία αξιοποιώντας όλες τις ιδέες της ομάδας. Όλα αυτά, μέσα σε ένα ευχάριστο κλίμα παιχνιδιού, κίνησης και χορού.

    

Ο STEM Education (Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Επιστήμης, Τεχνολογίας & Μαθηματικών) διεξάγει εκπαιδευτικά προγράμματα με στόχο την εισαγωγή του STEM στην εκπαίδευση.

Με το STEM επιχειρείται ο μετασχηματισμός από το επίπεδο της παραδοσιακής δασκαλοκεντρικής διδασκαλίας στη διδασκαλία όπου κυρίαρχο ρόλο στο αναλυτικό πρόγραμμα θα διαδραματίζει η επίλυση προβλήματος, η διερευνητική μάθηση, ενώ θα απαιτείται η δημιουργική εμπλοκή των εκπαιδευόμενων στην ανακάλυψη της λύσης.

Λιλιπούτειοι Μηχανικοί ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ 4-7 ΕΤΩΝ

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Λιλιπούτειοι Μηχανικοί είναι σχεδιασμένο για μαθητές Νηπιαγωγείου (4 και 5 ετών) και Δημοτικού (6 και 7 ετών).Τα παιδιά κάνουν τα πρώτα βήματά τους στον κόσμο των Θετικών Επιστημών, της Τεχνολογίας και της Μηχανικής. Μέσα από δραστηριότητες με χαρακτήρα παιχνιδιού τα παιδιά εξερευνούν έννοιες, φαινόμενα, δημιουργώντας μια ή περισσότερες κατασκευές κάθε φορά, κάνουν παρατηρήσεις και βγάζουν συμπεράσματα για τον κόσμο γύρω τους. Κάθε δραστηριότητα «ντύνεται» με μια ξεχωριστή ιστορία, που μαγνητίζει το ενδιαφέρον των μικρών επιστημόνων και τους καλεί να αναζητήσουν λύσεις σε συγκεκριμένα προβλήματα.

Οι κατασκευές πραγματοποιούνται με εκπαιδευτικό υλικό της σειράς LEGO DUPLO Education. Οι δραστηριότητες συνοδεύονται από σχετικό οπτικοακουστικό υλικό και ειδικά διαμορφωμένα φύλλα εργασίας που επιτρέπουν στο παιδί να επαληθεύει αυτά που έμαθε παρατηρώντας.

Τα παιδιά μέσα από βιωματικές δραστηριότητες με υλικά οικεία σε αυτά, αποκτούν γνώσεις με ένα διασκεδαστικό τρόπο, προσαρμοσμένες στην ηλικία τους έτσι ώστε να αγαπήσουν τις επιστήμες και να αποκτήσουν μια θετική στάση απέναντί τους στην μετέπειτα σχολική τους ζωή.

Κάθε Σάββατο το πρωί 10.30-12.00

Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν τα εξής Σάββατα:

Νοέμβριος 2019

Σάββατο    2/11/19

Σάββατο     9/11/19 

Σάββατο   23/11/19 

Σάββατο  30/11/19

Δεκέμβριος 2019

Σάββατο    7/12/19    

Σάββατο  14/12/19

Ιανουάριος 2020

Σάββατο   11/1/20    

Σάββατο  18/1/20

Σάββατο  25/1/20

Φεβρουάριος 2020

Σάββατο    1/1/20   

Σάββατο   8/1/20

Σάββατο 15/1/20

Σάββατο 22/1/20

Μάρτιος 2020

Σάββατο   7/3/20   

Σάββατο 14/3/20

Σάββατο 21/3/20

Σάββατο 28/3/20

Απρίλιος 2020

Σάββατο 4/4/20   

Σάββατο 11/4/20

Μάιος 2020

Σάββατο 9/5/20   

Σάββατο 16/5/20

Σάββατο 23/5/20

Σάββατο 30/5/20

Μουσική Προπαιδεία
– για μικρούς και έξυπνους μεγάλους –
Κατά την διάρκεια των ωριαίων μαθημάτων, θα εξερευνήσουμε το μουσικό μας ένστικτο,
τραγουδώντας, παίζοντας και, αναλύοντας διαχρονικές τεχνικές αφήγησης – μέσα από ένα
διασκεδαστικό πρόγραμμα που θα περιέχει ήχο, εικόνα και θα συνδυάζει την θεωρία με την πράξη.
Περιγραφή μαθήματος:
Κάθε μάθημα θα αποτελείται από τέσσερις βασικές ενότητες – 1. Προβολή οπτικοακουστικού
υλικού (χρησιμοποιώντας υλικό από γνωστές πλατφόρμες όπως Berliner Philarmoniker Digital
Concert Hall, Medici TV, κα.), 2. Τραγούδι, και χορωδιακό τραγούδι – Μουσικοπαιδαγωγικό
Σύστημα Kodály, 3. Μουσική ακρόαση και οδηγός ακρόασης, 4. Διαδραστικές δραστηριότητες.
Στόχοι:
Η σταδιακή εξοικείωση των παιδιών με την μουσική, η ανάπτυξη της “μουσικότητας”
(musicanship) και του “μουσικού αυτιού”, και η καλλιέργεια της συγκέντρωσης – καταπολεμώντας
την διάσπαση προσοχής. Αποκλειστικός μας σκοπός θα είναι να αγαπήσουμε την μουσική και να
επικοινωνήσουμε.

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται Σάββατο

Μηνιαίες Δραστηριότητες

Μαγειρική

Η μαγειρική είναι ένας τρόπος να ανακαλύψουν τα παιδιά τη μαγεία της σύνθεσης των διαφορετικών υλικών για τη δημιουργία ενός “νόστιμου” αποτελέσματος.
Αποτελεί διαδικασία ανάπτυξης των αισθήσεων, της γεύσης, της όσφρησης και της αφής ανακαλύτποντας τα διαφορετικά υλικά.
Διαχωρίζουν και κατανοούν τις μορφές των υλικών (στερεά, υγρά) καθώς και τις μεταβολές τους.
Μέσα από τη μαγειρική εξασκούνται στα μαθηματικά (μετρώντας, ζυγίζοντας, μοιράζοντας κ.α.) και στη λεπτή τους κίνηση ( κόβοντας, ανακατεύοντας, ζυμώνοντας).
Τέλος, αντλούν χαρά και ικανοποίηση καταφέρνοντας όλοι μαζί να ανταποκριθούν σε έναν τόσο υπεύθυνο ρόλο    .  

Κουκλοθέατρο

Οι μηνιαίες παραστάσεις κουκλοθεάτρου σχετίζονται με εποχιακά θέματα και θέματα που αφορούν τα παιδιά όπως η έναρξη της σχολικής χρονιάς, έθιμα και παραδόσεις, ο φόβος του γιατρού, οι σχέσεις μεταξύ φίλων, η διαδικασία του ύπνου και το σκοτάδι και άλλα. Τα ζωάκια ενσαρκώνουν και προβάλλουν προβηματισμούς, και καθημερινά βιώματα των παιδιών. Τα παιδιά ταυτίζονται με τους ήρωες και βιώνουν τα συναισθήματά τους όπως ο φόβος, ο θυμός, η αγωνία και η χαρά. Το κουκλοθέατρο, ως μορφή θεάτρου, προσιτή στα παιδιά επιτυγχάνει να δώσει την ικανοποίηση της λύσης των προβλημάτων που αντιμετώπισαν οι ήρωες. Εκτός από την ψυχαγωγία που προσφέρει, τα παιδιά εξασκούν την προσοχή και τη συγκέντρωσή τους.
Ανάλογα με τον καιρό, οι παραστάσεις πραγματοποιούνται σε εσωτερικό χώρο ή στον κήπο μας.             

        

  

Ετήσιες Δραστηριότητες